Volleybalvereniging Bedovo

Café Thuis Bedovo H1 maakt geen fout en blijft op titelkoers

Zaterdag 26 September mocht het Beek en Donkse sterrenensemble afreizen naar Rosmalen voor de eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen Spirit H1. Met een topfitte selectie van maar liefst 6 spelers en oudgediende Jaap als invaller kon dit wel eens een mooie middag worden voor Café Thuis Bedovo H1.

Tijdens de warming-up, die maar liefst 5 minuten (nieuw record!) duurde, bleek dat iedereen er zin in had. De spelers renden als uitgelaten jonge honden door het veld en ook het inspelen en inslaan leek (in tegenstelling tot vorige week) zowaar een beetje op volleyballen. Café Thuis Bedovo H1 kon dus goed aan de wedstrijd beginnen. In de eerste set werd er degelijk gespeeld en werden er weinig fouten gemaakt. De tegenstander deed vrolijk mee, maar maakte het verder ook niet al te moeilijk. Er kon meteen aan aantal punten voorsprong gepakt worden, waardoor Café Thuis Bedovo H1 de eerste set op het gemak met 18-25 uit kon spelen.

In de tweede set was Café Thuis Bedovo H1 warmgedraaid en begon het echt lekker te lopen. Middenman Koen dacht dat hij op de kermis in de schiettent was aanbeland, want hij kon vrijuit aanvallen en zonder moeite het ene na het andere punt op de grond klappen. Hij deed nog een manmoedige poging om het eerste punt voor het Asakim klassement te pakken, maar zijn inzet was (helaas) net te laag en kwam op de schouder van de tegenstander. De passing was zo goed dat ook diagonaal Remco regelmatig aangespeeld kon worden, zodat alle aanvallers hun puntjes mee konden pakken. De tweede set eindigde dan ook in 14-25 voor de mannen uit Beek en Donk.

Bart R ging na gedane arbeid van zijn welverdiende rust genieten, zodat Jaap in de derde set op de buitenpositie ging spelen. De door Café Thuis Bedovo H1 gevreesde derde set (vorige week werd helaas ook al een punt weggeven) begon moeizaam. De passing kwam onder druk te staan en er werden te veel onnodige fouten gemaakt. De heren uit Rosmalen roken hun kans en kwamen steeds beter in hun spel. Café Thuis Bedovo H1 keek de hele set tegen een achterstand aan en slaagde er, ondanks 2 time-outs, maar niet in om het gat te dichten. Bij een tussenstand van 23-18 voor Spirit H1 deed Café Thuis Bedovo H1 nog een allerlaatste krachtsinspanning om het tij te keren. Met een uitstekende service van Koen, een fenomenale prikbal van Jaap en een opstellingsfout van de tegenstander (waarvoor onze dank) deed Café Thuis Bedovo H1 het schier onmogelijke en haalde de set met 23-25 binnen.

Door de bizarre ontknoping van de derde set was de spirit bij de mannen uit Rosmalen gebroken. De vierde set was dan ook een formaliteit. De passing was weer onder controle, Bart D was ontketend op het midden, Jaap was (eindelijk warmgedraaid) niet meer te stoppen aan de buitenkant en Dennis sloeg onhoudbare 3-meter ballen. De passer-loper van Spirit H1 maakte van pure schrik nog een sierlijk pirouetje om uit de vuurlinie te komen van de zoveelste bal die (deze keer door Koen) keihard en ongehinderd zijn kant op gebeukt werd. Met een eindstand van 13-25 was de 0-4 overwinning een feit en liggen de mannen van Café Thuis Bedovo H1 nog op titelkoers.

Komende zaterdag wacht alweer de volgende uitdaging wanneer de mannen van Volt H3 op bezoek komen in Beek en Donk. Tot volgende week!

Copyright © 2021 Bedovo. All Right Reserve.