Volleybalvereniging Bedovo

Tandeloos Bedovo heren 1 verliest van Bladel

Na lange tijd mochten de hengsten van Café Thuis Bedovo H1 weer eens de wei in bij thuishonk Sporthal Dn Ekker.
Het team kent al geruime tijd maar een halve fitte selectie (en deze bestond al uit slechts 6 spelers).
Klein lichtpuntje was dat passer/loper Dennis van Skijndel eindelijk weer eens wat speelminuten kon maken, echter wel direct in de basis. Verder kon het team rekenen op aanvulling van reguliere invallers Japie Derks en Inse van Gelder. De bank werd warm gehouden door Bart 40Rovers, met aanvulling van 2 veulentjes uit Jongens B, te weten Rens Buter en Ties Benjamins. De 1e set begon het team vrij voortvarend en werd bij tijd en wijle de klasse getoond die de fitte selectie van sponsor Café Thuis al vaker heeft laten zien. Door één slechte serie aan Beek en Donkse zijde bogen de heren uit Bladel een 11-9 achterstand om naar een 15-11 voorsprong. Deze klap kwam het vaandelteam niet meer te boven en verloor de 1e set met 22-25.
De 2e set werden de mannen het veld in gestuurd door coach 40Rovers met de opdracht om wat meer servicedruk te bieden en zelf minder slordig te spelen. Die opdracht werd vakkundig uitgevoerd. Het team was vanaf het begin af aan scherp en het team uit Bladel had regelmatig geen antwoord op het verzorgde spel. Set nummer 2 ging dan ook zeer verdienstelijk naar Café Thuis Bedovo H1 met 25-17. Deze setwinst toonde aan dat het Beek en Donkse vaandelteam zich wel degelijk kon meten met de huidige nummer 3 van de ranglijst, ondanks het gemankeerde team.
Vol vertrouwen ging het team dan ook de 3e set in, dit werd echter een regelrecht fiasco. Alles wat goed ging in set 2, ging niet goed in set 3. Het hoogtepunt van deze set was dat Benjamin Ties zijn debuut maakte in Bedovo H1. Met enkele time outs probeerde 40Rovers om het team weer moed in te praten, maar dit mocht ook niet baten. Deze set ging kansloos verloren met 10-25. De frustratie spatte er vanaf tijdens de setwissel en iedereen wist dat het beter moest. Er werd besloten om Ties meer speeltijd te geven en hem de 4e set als passer/loper in het veld te brengen ten faveure van B. Delneuk. Delneuk verhuisde daardoor naar zijn vaste positie op het midden. Inse kon samen met coach 40R het team voorzien van tips vanaf de bank. Dit konden zij goed gebruiken, gezien het verloop van de 3e set.
Bij aanvang van de set was niet te zien dat het team uit een ander vaatje wilde tappen. Daar waar Bladel een jas uit had gedaan qua kwaliteit van de spelers, leek het wel of Bedovo maar liefst 3 jassen uit had gedaan. Het team was geen schim van zichzelf en kwam er maar niet aan te pas. Bijkomend nadeel was dat 4 sets echt nog teveel was voor Dennis van Skijndel en hij halverwege de set helaas uitviel. Rens Buter kon daardoor ook nog zijn minuten mee pakken. Het verloop van de set was verre van geweldig, de hoogtepunten waren de eerst gescoorde punten van Rens en Ties voor H1 met services en aanvallen. Helaas was het niet voldoende voor een overwinning en de set werd verloren met 14-25. Het is even afwachten wanneer de volgende wedstrijd gepland staat omdat het team continue bezig is om een volledige bezetting te krijgen. Lijkt het jou dus leuk om een balletje mee te komen slaan? Meld je dan eens op dinsdagavond om 20:45 in Sporthal Dn Ekker!

Copyright © 2022 Bedovo. All Right Reserve.