Volleybalvereniging Bedovo

Next Bedovo Dames 1 laat de punten liggen in Veldhoven

Zaterdag 16.30 uur moest Bedovo DS 1 aantreden tegen Nuvoc DS 2. Bedovo was met zeven speelsters, omdat Maaike er niet bij kon zijn. Toch ging Next Bedovo DS 1 vol goede moed naar Veldhoven, na de wist van de week ervoor.
De eerste set kwam Bedovo door slordig spel al op een kleine achterstand. Het spel kenmerkte zich voornamelijk door lange rally's, omdat er aan beide kanten ook niet overtuigend gescoord werd. Bij Bedovo DS 1 was er veel onduidelijkheid tussen de speelsters en het spel kwam niet uit de verf. Wanneer Bedovo middels de service, of bij vlagen door een goede aanval, druk kon zetten, konden de dames wel steeds terug komen. Echter kon Bedovo de eerste set niet naar zich toe trekken, wat resulteerde in een setstand van 25-17 voor Nuvoc.
Deze tendens was ook kenmerkend voor de tweede set. Gedurende de start van deze set wist Bedovo een aantal puntjes bij elkaar te sprokkelen. Echter was het spel niet verzorgd, waardoor er weinig dreiging ontstond vanuit Bedovo. Nuvoc voerde tijdens de tweede set wederom de boventoon, ondanks dat de druk van Nuvoc ook niet bijzonder sterk was. Toch wisten zij de puntjes wel te pakken, waar Bedovo ze liet liggen. De set eindigde met een setstand van 25-20 voor Nuvoc.
De derde set werd er wel weer hard gewerkt door Bedovo, maar dit resulteerde niet in de gewenste resultaten. Lisa maakte (noodgedwongen) een invalbeurt voor Kyona, die weer last kreeg van een oude blessure. Op alle vlakken was er onduidelijkheid en was er sprake van slecht verzorgd spel. Het probleem gedurende de gehele wedstrijd was dat Bedovo dit niet wist te veranderen en zo in een negatieve spiraal raakte. Vanuit het veld, maar ook vanaf de kant was er veel negativiteit, wat het spel niet ten goede kwam. Hierdoor wist Bedovo ook deze set niet te pakken en werd deze met een setstand van 25-21 afgegeven aan Nuvoc.
De vierde set was een vervolg van het spel dat vertoond werd in de eerdere sets. Bedovo wist geen grip op de wedstrijd te krijgen en heeft zo stuurloos de wedstrijd uitgespeeld. Ook in de vierde set moest Bedovo veel fouten herstellen, in plaats van het opbouwen van eigen aanvalsacties. Wanneer het spel van Bedovo sporadisch resulteerde in goede acties en services, was scoren niet zo lastig bij Nuvoc. Echter wist Nuvoc gebruik te maken van de collectieve fouten van Bedovo, waardoor ze ook deze set wisten te winnen met 25-22.
Een 4-0 verlies voor Next Bedovo DS 1 bekent dus werk aan de winkel voor de dames, die afgelopen jaar nog promotieklasse speelden. Tijdens de wedstrijden en trainingen zal er dus gewerkt moeten worden om een verandering in het huidige spel aan te brengen en de onduidelijkheden op te lossen..
De eestvolgende wedstrijd van Bedovo DS 1 is op 14 oktober bij Hajraa en zal beginnen om 18.45 uur.

Copyright © 2020 Bedovo. All Right Reserve.